MITÄ ON ROPE SKIPPING?

Tälle sivulle olemme koonneet rope skipping termejä ja vinkkejä. 

Hyppynarulla hyppiminen on helppoa, hauskaa, halpaa ja hikistä.
Se voi olla kuntoharjoittelua aikuisliikkujille tai toimia lämmittelyä tai koordinaatioharjoitteluna muiden lajien edustajille. Temppujen harjoittelemisesta pitävät sekä lapset että aikuiset. Hyppynaru tai pikemminkin rope skipping on myös kansainvälinen kilpailulaji. Rope skipping lajina tuli Eurooppaan Yhdysvalloista, ja tällä hetkellä laji on suosittu etenkin Keski-Euroopassa sekä Pohjoismaissa.

01.

SINGLE ROPE

Single ropessa jokainen hyppii omalla narullaan yksin tai muiden kanssa samaan tahtiin. Tempuissa yhdistellään erilaisia käsi- ja jalkaliikkeitä sekä akrobaattisia liikkeitä naruun. Tricktionaryn sivuilta löydät hyviä opetusvideoita.

02.

CHINESE WHEEL

Kaksi hyppijää ja kaksi narua, joita pyöritetään samanaikaisesti. Siis mitä? Tämä laji vaatii jo hieman enemmän kokemusta. Videolla Kimmo ja Miriam näyttävät mallia. 

03.

DOUBLE DUTCH

Tässä lajissa on kaksi pyörittäjää ja kaksi noin 4,5 metrin pituista narua, joita pyöritetään samanaikaisesti. Narujen sisällä voi hyppiä yksin tai pareittain sekä tehdä askelluksia ja temppuja. 

04.

LONG ROPE

Yhdellä tai useammalla pitkällä narulla saa rakennettua erilaisia yhteistyöliikkeitä tai niillä voi hyppiä koulun pihalta tuttuja leikkejä. 

05.

SPEED STEP

Speed stepissä nopeus on valttia. Tässä lajissa lasketaan, kuinka monta hyppyä hyppijä saa suoritettua annetussa ajassa. Speed stepiä voi hyppiä sekä single ropessa että double dutchissa.

Ilmainen kokeilukerta!


Tule kokeilemaan rope skipping harrastusta maksutta. Lajin maailmaan on helppo hypätä mukaan. Olemme rento ja hauska hyppynaruyhteisö. "Stiplu sinne tai tänne - ei haittaa!"

HYPPYNARUT

Hyvä hyppynaru on rope skipping treenaajan tärkein väline. Same Smile on rope skipping hyppynaruihin erikoistunut yritys, joka on mm. amerikkalaisen EliteSRS:n virallinen jälleenmyyjä. 


Same Smile:n hyppynaruspesialistit auttavat sinua valitsemaan juuri oikeanlaiset hyppynarut harjoitteluun. Tutustu valikoimaan osoitteessa:

ROPE SKIPPING HYÖDYT

 

Vahvistaa luustoa

ja niveliä


Parantaa aerobista

kuntoa


Kehittää koordinaatiota ja ketteryyttä

Lisää nopeutta, voimaa

ja kestävyyttä


Nostaa tehokkaasti

sykettä


10 minuuttia rope skippingiä vastaa puolen tunnin lenkkiä!